Polní kuchyně
a) Polní
kuchyně PK - 26 - H
Polní kuchyně PK-26 s naftovým topením je
určena k přípravě a přísunu stravy pro 50 až 150 osob. Je tvořena krbem,
upevněným na jednonápravovém podvozku. K vytápění je možno použít tekutá i tuhá paliva.
b) Polní
kuchyně PK - 60
Polní kuchyně PK - 60 s naftovým topením je určena k přípravě a
přísunu stravy pro 50 až 150 osob. Je tvořena krbem, upevněným na
jednonápravovém podvozku. K vytápění je možno použít tekutá i tuhá paliva.
Krbová část je z podvozku snímatelná.
Základní
takticko - technická data
PK-26-H PK-60
Výška kuchyně
s komínem 2.100 mm 2.030 mm
Délka kuchyně 2.438 mm 3.300 mm
Šířka kuchyně 1.565
mm 1.900 mm
Hmotnost kuchyně 580
kg 1.250 kg
Max. rychlost
podvozku 50 km/hod 60
km/hod
Kapacita dávek/den 50
– 150 50 -
150
Čas potřebný k
dosažení bodu varu 30 - 40
minut 30 - 50 minut
Hodinová
spotřeba nafty 4 l 4 l
Objem palivové
nádrže 40 l 20 l
Provozní tlak 100
- 300 kPa 80 - 120 kPa
Jednoplášťový
kotel z nerez oceli
· množství 3 ks 2 ks
· hmotnost 20,5 kg 20,5 kg
· objem 75 l 75 l
Dvouplášťový
kotel z nerez oceli
· množství 1 ks
· hmotnost 46 kg
· glycerinová náplň 9,5 l
· objem 50 l
Polní
kuchyně PK - 26 - H
Polní kuchyně
PK - 26 - H
Polní
kuchyně PK-60
Polní pekárna KPN
Polní
pekárna KPN je určena pro výrobu chleba v polních podmínkách pro 5000
osob. Umožňuje periodickou výrobu všech druhů formovaného
chleba s využitím stupňovitého vedení kvasů, nebo i zkrácené technologie převážně ručním způsobem.
Soupravu tvoří tři jednonápravové přívěsy
( 2 pece KPN a míchačka na těsto
) s příslušenstvím.
Příslušenství
pekárny umožňuje :
· vytvoření a udržování pohyblivých zásob
surovin na 48 hodin výroby,
· prosévání mouky a přípravu surovin,
· výrobu kvasu a těsta,
· dělení, vážení, válení a formování těsta,
· pečení chleba,
· skladování a balení upečeného chleba,
· další pomocné operace.
Základní
takticko - technická data
Celková hmotnost soupravy 8.000
kg
Plocha pro uložení
soupravy s příslušenstvím 40
m2
Plocha pro rozmístění
soupravy s příslušenstvím 110
m2
Kapacita soupravy 5.000
denních dávek chleba
Pec KPN
Množství 2
ks
Výška bez komínu a
s komínem 2.350
/ 4860 mm
Šířka 1.950
mm
Délka 4.200
mm
Hmotnost 2.100
kg
Kapacita 2.500
denních dávek chleba
Potřebná doba
k vytopení pece 2
hodiny
Spotřeba paliva
k prvnímu vytopení
· dřeva 60
- 80 kg
· nafty 16
l
Spotřeba paliva k
dotápění pece
· dřeva 0,20
- 0,25 kg/1 kg chleba
· nafty 6
l /hodinu
Teplota pece minimální / maximální 180 / 250°C
Počet bochníků na
1sázení 144
denních dávek
Doba trvání jednoho
pečení 50
- 60 minut
Plocha pro uložení 8,5
m2
Maximální rychlost
podvozku 60
km/hod.
Míchačka na těsto
Množství 1
ks
Výška 1.650
mm
Šířka 1.850
mm
Délka 3.240
mm
Hmotnost 1.240
kg
Hmotnost 1 dávky těsta 120
kg
Doba míchání 1 dávky
těsta 10
- 15 minut
Obsluha 1
- 2 pracovníci
Výkon elektrického
motoru 3,7
kW
Plocha pro uložení 6
m2
Maximální rychlost
podvozku 60
km/ hod
Prosévačka na mouku 1
ks pro 3 spr. KPN
Výška 1.850
mm
Šířka 1.440
mm
Délka 1.250
mm
Hmotnost pojízdné
násypky 130
kg
Hmotnost dopravního a
prosévacího zařízení 176
kg
Hmotnost rámu
s příslušenstvím 37
kg
Celková hmotnost 343
kg
Hodinový výkon 1.500
kg mouky
Obsluha 1
- 2 pracovníci
Plocha pro uložení 3,2 m2
Výkon elektrického
motoru 1,1 kW
Štípačka na dřevo 1
ks pro 3 spr. KPN
Výška 1.175
mm
Šířka 800
mm
Délka 1.600
mm
Hmotnost 450
kg
Hodinový výkon 1
m3
Obsluha 1
- 2 pracovníci
Výkon elektrického
motoru 6
kW
Plocha pro uložení 1
m2
Okružní pila 1
ks pro 3 spr. KPN
Výška 1.050
mm
Šířka 950
mm
Délka 1.300
mm
Hmotnost 165
kg
Hodinový výkon 2
m3
Obsluha 1
- 2 pracovníci
Výkon elektrického
motoru 6
kW
Plocha pro uložení 1,2
m2
Polní pekárna KPN
Souprava pekárny JANA
Souprava
umožňuje kontinuální výrobu všech druhů formovaného chleba s využitím zkrácené
technologie.
Soupravu
tvoří dva návěsy N 10 S a to :
· výrobní vůz ( PP-2 )
· pečný
vůz ( PP-3)
K přemísťování
soupravy se využívají dva tahače, které nejsou součástí soupravy. Souprava
vyžaduje připojení na vnější zdroj elektrické energie 3 x 380 V. Stejnosměrný
proud 24 V je dodáván z akumulátorů, které jsou ve výstroji návěsů. Pracovní
rozmístění soupravy je uvedeno na následujícím schématu.
Výrobní
vůz ( PP-2)
Je typizovaný
návěs N 10 S s upravenou karoserií, vybavený technologickým zařízením pro
výrobu kvasu a těsta. Po rozvinutí se výrobní vůz propojuje s pečným vozem dvěma
skluzy. Hlavními částmi technologického zařízení návěsu jsou :
·
kvasná linka
·
těstová linka
·
vodní hospodářství
·
zdroje a rozvod elektrické energie
·
vzduchotechnické zařízení
·
ostatní příslušenství, převážně komerčního rázu.
Pečný
vůz ( PP-3 )
Je vybaven
průběžnou, závěsnou konveyerovou pecí. Je vytápěna hořákem a vybavena
příslušnou automatikou. Výkon pece se podle druhu vyráběného chleba a kapacity
výroby reguluje volbou teploty pečení a rychlostí chodukonveyeru.
Konveyer
tvoří dopravní řetěz, který unáší závěsné lavičky s trojformami pečným
prostorem. Celkem prochází pecí 29laviček, na kterých jsou uloženy vždy 4
trojformy.
Vytápění
pece je cyklometrické, to je nepřímé vytápění pečného prostoru s využitím
recirkulace spalin. Pro normální provoz se využívá naftový hořák, pro nouzový
provoz topeniště na pevná paliva. Teplotní pole se nastavuje tzv.podélnou a
příčnou regulací.
1 - konveyer s 29 závěsnými lavičkami 5
- elektromotor
2 - naftový hořák 6
- spojka svariátorem
3 - topeniště na pevná paliva 7
– ruční pohon
4 - oběhový ventilátor
Takticko –
technická data
Hodinová kapacita 375 - 425dávek chleba 300 - 340 kg
Denní kapacita 7
- 8,2 t
Hmotnost 1 dávky chleba 800 g
Prvý chléb se vyrobí za
6 hodin
Výrobní vůz ( PP-2 ) Pečný
vůz ( PP-3 )
Délka 9.360mm 9.360mm
Šířka 2.500
mm 2.500 mm
Výška 3.310
mm 3.310 mm
Hmotnost 16.000
kg 16.000kg
Elektrický
příkon 25
kW 6,3kW
Spotřeba nafty -- l/hod